26 Nisan 2009 Pazar

ÜniversiteLi OLmak...

Öss yi kazanan öğrenci için yeni bir hayatın başlangıcıdır üniversite...Öss ile her yıl yapılan düzenli görüşmeler bu yıl yapılmaz.Kankası olan öss yi bir anda silip atan ve artık tanımayan öğrenci şimdi üniversite heyecanı yaşamaktadır...Bu arada da kafasında çeşitli planlar vardır.Ama üniversite pekde beklediği gibi çıkmayacaktır...

Daha öss ye hazırlanırken başlar hayaller."Ulan şu üniversiteyi bi kazanayım varya...".İşte tam bu sözden sonra öğrenciyi ateşlemek için pembe bi yalan gelir."Ya sen üniversiteye kapağı at gerisini boşver,yata yata geçersin."(Rica ediyorum arkadaşlarınıza böyle bişey sölemeyin sonra az küfür yemezsiniz.)Üniversiteye gelince gezeceğini,rahat edeceğini düşünen öğrenci üniversitenin başlamasıyLa birlikte sudan çıkmış balığa döner.Çünkü hiç beklediği gibi değildir.Peki gerçekte nedir üniversiteli olmak?

ÜniversiteLi oLmak inek gibi ders çalışmaktır.Çünkü göreceğiniz dersler hiçte kolay olmayacaktır.Hatta çoğu öğrenci "Öss ye bu kadar çalışsam tıpa giderdim" diye düşünecektir.

ÜniversiteLi oLmak fotokopiciyi zengin etmektir.Vize zamanı geldiğinde fotokopi kuyruğunda beklemek,sınıfın en çalışkan kızına 2 saat yalvarmak,defterini aLmak sonrada bi 2 saatte fotokopi kuyruğunda bekleyip akşamı etmektir.

ÜniversiteLi OLmak alttan üstten derslerle boğuşmaktır... Bir yandan kaldığınız dersler artarken "üniversiteyi kazan gerisi kolay diyen aileniz dönem uzatmamanız için baskı yapacaktır.

ÜniversiteLi oLmak evinden ayrı olmaktır...

Kısacası üniversiteli olmak öss ye hazırlanmaktan beterdir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder